Čudo od djeteta: Rođena sa nevjerovatnih 250 grama, zdrava je i ide kući (Foto)

0
76

Beba koja se rodila s najmanjom porođajnom težinom na Svijetu, nakon petomjesečnog boravka u bolnici konačno ide kući. Saybie se rodila u 23. sedmici trudnoće sa samo 250 grama, a otpustili su je iz bolnice s težinom od 2,7 kilograma. Američki doktori u bolnici Sharp Mary Birch u San Diegu u Kaliforniji s veseljem su ispratili junakinju odjela neonatologije. Riječ je o najmanjem novorođenčetu na Svijetu koje je preživjelo, ali i prošlo bez ikakvih komplikacija.

Majka novorođenčeta koja želi ostati anonimna rekla je kako se osjećala nelagodno tijekom zadnje sedmice trudnoće, no mislila je da to normalno. Javila se u bolnicu na pregled i tamo su joj rekli da ima preeklampsiju, trudničku komplikaciju koju karakterizira visoki krvni tlak te da je hitno moraju poroditi carskim rezom, izjavljuju iz bolnice.

Majka je tokom razgovora, koji je objavljen u videu za Sharp Healthcare, izjavila sledeće: “Govorila sam im da malena neće preživjeti, da sam trudna samo 23 sedmice. Bio je to najstrašniji dan u mom životu.”