“Djevojka mi je iz siromašnije porodice. Imaju toliko da jedva skrpe kraj sa krajem.”

Danas imamo mnogo slučajeva siromašnih porodica, koje ili preživljavaju, ili na sve načine pokušavaju preći granice stranih zemalja.
Mnogo je različitih ljudi, ali malo je onih koji su, pored svog siromaštva, toliko skromni, da ni pomoć ne žele prihvatiti.

Mladić, koji je sa svojom djevojkom u vezi nešto više od dvije godine, odlučio je otvoriti se i ispričati svoju ispovijest. On je već duže vrijeme samostalan. Pokrenuo je vlastiti biznis, ima firmu i ima nešto ušteđevine, za koju ona ne zna.
Između ostalog navodi kako su u poslednja 4 mjeseca, dva puta otišli na piće. Razlog tome mu nije bio jasan, a izgovori djevojke su bili da ona više preferira šetnje i parkove. Pokušavao joj je na mnoge načine dati novac, koji je ona odbijala ili vraćala kada bi ga našla kasnije u svojoj torbi.

Mladić joj je čak u jednom trenutku dao svoju karticu da se posluži njom kad god joj zatreba, ali ona nije potrošila ni fening. Sve to mu je bilo nejasno, pa ju je jedan dan zamolio da ode platiti neke račune, što je sa sadovoljstvom učinila. Računi su bili plaćeni, što znači da šifru kartice nije zaboravila.

Na kraju je shvatio da je to djevojka na koju ne možemo često naletiti u današnjem društvu. Divna, čista, skromna i neiskvarena duša.