Prvi predsjedavajući član predsjedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je juče , otvarajući manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji”, da bi slobodno mogao reći kako su Srpska i Srbija jedno i kako će biti jedno.

Također je dodao da ih ništa neće moći zaustaviti, pa čak ni teški politički okršaji koje Republika Srpska, 20 godina vodi u neprijateljskom okruženju.

U svom govoru koji je vodio u Narodnom pozorištu u Beogradu, naglasio je da su narodi Srpske i Srbije jedan narod sa istom istorijom, sa istom kulturom i istom vjerom.
Naveo je da su narodi jedne bliskosti po kojoj se mnogo poznaju, te da nije na odmet da se još više upoznaju, a to je jedan od glavnih ciljeva samog skupa. Također je zamolio organizatore, da umjesto “Dani Srpske u Srbiji”, budu “Dani Srpske i Srbije”, jer, kako kaže, to je jedinstvo koje moraju da njeguju.

Dodik se i dalje bori da Republika Srpska bude samostalna država, te po ko zna koji put, navodi kako RS ispunjava sve kriterijume da bude međunarodno verifikovana kao država.