Dogodila se stravična nesreća u kojoj je teško ozlijeđeno dvoje putnika, dok je treći preminuo u bolnici: Porodica u suzama

0
106

Automobil stranih registracija preksinoć je sletio s autoceste A3 kod odmorišta Križ. U automobilu je bilo troje ljudi, a jedan od njih preminuo je u bolnici.

U četvrtak oko 19:40 ćasova, 39-godišnja strana državljanka upravljala je vlastitim automobilom marke “Citroen”, stranih tablica, koja se kretala desnom saobraćajnom trakom južnog kolnika autoceste A3 u smjeru istoka.

Dolaskom do 71. kilometra, tokom zanošenja skrenula je u u desnu stranu, u smjeru jugoistoka preko saobraćajne trake za zaustavljanje vozila u nuždi, preko koje je sletjela na mekani teren s južne strane kolnika.

Prednjim dijelom automobila je naletjela na zaštitnu ogradu, pod koju se automobil podvukao i nastavio zanositi po mekom terenu ispod ograde. Dolaskom do mosta odvodnog kanala, lijevim bočnim dijelom automobil je naletio na dio betonskog mosta i metalnu ogradu mosta, a potom i na zaštitnu žičanu ogradu.

U saobraćajnoj nesreći teško su ozlijeđena tri putnika iz vozila, 35-godišnji strani državljanin, kojem je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, 39-godišnja vozačica kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb te drugi 35-godišnji putnik iz vozila, također strani državljanin, a liječnička pomoć pružena mu je u OB Ivo Pedišić – Sisak.

Putnik kojem je pomoć pružena u Dubravama, preminuo je preksinoć u 22 časa.