Doživio je dva infarkta ali vozi i dalje: I u 80-oj godini ljubav prema biciklima ne prestaje (Foto)

0
65

80-godišnji Šime Bajlo, Zadranin i višestruki prvak Jugoslavije u biciklizmu: “Kad sam imao šest godina, moj rođak je dobio mali bicikl kao poklon. Nije imao ni gume pa smo crijevo za zalijevanje vrta stavljali na felge umjesto pravih guma. To se često znalo pokidati, zapeli bismo negdje i tijelima “izmjerili” teren po kojem smo vozili.

Šime je u zadarskim krugovima, a i šire, poznat kao jedan od najuspješnijih biciklista bivše Jugoslavije i jedan od najdugovječnijih biciklista uopšte.

U 12 godina takmičarske karijere odvozio je više od pola miliona kilometara, takmičio se širom Evrope i Svijeta, no unatoč danas visokim godinama, nije odustao od tog prevoznog sredstva na dva točka, baš kao ni od sudjelovanja na brojnim utrkama u zadarskom kraju.

Nedavno je na biciklijadi od Zadra do otoka Vira, od organizatora, u znak zahvale za sudjelovanje, dobio biciklo. Nije da barba Šimi fali biciklo, ali, kako kaže on, “nek se nađe još koji.” Ostatak teksta pročitajte na linku ispod:

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/clanak/id/625739/39dozivio-sam-dva-infarkta-ali-ja-vozim-dalje39-zivotna-prica-ovog-dalmatinca-je-impresivna-u-80-godini-iz-njegove-garaze-i-dalje-izlaze-carolije-na-dva-kotaca-da-mi-daju-mercedes-bacio-bih-ga-u-more?fbclid=IwAR3bL8Ly6B2RkksTZsNKQGWc3e2n4uhPRLK2g8gNukNm3YLmmlLim2td3OM