Iskoristite ovih profesionalnih pet trikova kako biste vaše čišćenje učinili lakšim: Sjajni načini koji će vam pomoći tokom usisavanja kuće ili stana

0
111

Uz ovih pet trikova koje vam donosimo svaki usisivač će biti kao nov:

1. Olakšajte sebi čišćenje valjkom kartona iz toalet papira.

Kako biste uspeli da usisate mrvice i prljavštinu i iz najteže dostupnih mjesta, na otvor cijevi usisivača stavite valjak od kartona od rolne toaletnog papira i stisnite ga kako biste uspjeli da dohvatite sva uska mjesta i ćoškove..

2. U kesu za usisivač sipajte malo cimeta.

U kući se mogu zadržati i neugodni mirisi kućnih ljubimaca koji, dok usisavate, mogu završiti u kesi za usisivač i tako se opet vrate u prostorije kuće. Kako biste to spriječili stavite u kesu malo cimeta čiji će prelijepi miris prekriti neugodne mirise i osvježiti kuću.

3. Dušek pospite sodom bikarbonom.

Kako biste sa raznih podloga kao što su tepisi, deke i dušeci, otklonili neugodne mirise, pospite površinu sodom bikarbonom i ostavite da odstoji 30 minuta. Soda će upiti sve neugodne mirise.

4. Ledom uklonite udubljenja u tepihu od namještaja.

Ako premještate namještaj, udubljenja na tepihu su sigurna. Kako biste vratili “rupu” u prvobitni oblik, stavite kockice leda na udubljenja i pričekajte da se otope. Vlakna će zbog vode i leda nabreknuti i vratiti se u prvobitni oblik, a zatim prođite usisivačem po udubljenju kako bi se ulegnuta vlakna ponovno podigla.

5. Poslužite se običnom najlonskom čarapom kako biste našli izgubljeni nakit ili novčiće.

Minđušu ili novčić koja vam je palo na pod lakše ćete naći pomoću usisivača i najlonske čarape. Na otvor usisivača stavite staru običnu najlonku i po mogućnosti je učvrstite gumicom. Pređite po podu usisivačem i izgubljena sitnica ostaće na najlonci.