Kada su se vratili sa odmora žena je otvorila gepek i počela vrištati iz sve snage: Nikome nije bilo jasno kako mu je to uspjelo

0
168

Sajmon (58) i njegova supruga Sali Fenton (57) su ove godine bili na godišnjem odmoru koji sigurno neće nikada zaboraviti. Njih dvoje su odlučili da odmor provedu u Francuskoj i tako su uživali u ljepotama Pariza i planinarenju, a noć prije nego što će krenuti kući, spremili su stvari i stavili ih u auto. Automobil su zatim parkirali ispred hotela jer na hotelskom parkiralištu nije bilo mjesta.

Sljedeći dan su se vratili kući u Englesku, a jedno od prevoznih sredstava bio je i brod. Pri dolasku do obale, imali su još nekoliko sati vožnje do svoga doma u Njuberiju u Berkširu, a kada su stigli, Sajmon je odlučio da samo parkira kola u garažu i da stvari iz kola izvadi poslije, jer nije htio da propusti ragbi utakmicu koja ja bila na TV-u. Taman kada je utakmica počela, vrisak njegove žene koji se čuo iz garaže ga je izbezumio.

Uletio je u garažu i ugledao svoju prestravljenu ženu koja prstom pokazuje na kutiju na krovu kola u koju su stavljali stvari,iz koje je virila ljudska ruka i noga. Odmah su pozvali policiju, koja je ubrzo došla na lice mjesta, a iz kutije su izvadili 17- godišnjeg momčića, porijeklom iz Egipta , visokog oko 170 centimetara, koji je zbog lošeg engleskog, jedva objasnio kako se on našao tu.

I tako je ovaj tinejdžer objasnio da su on i njegovi prijatelji  došli do automobila, otvorili kutiju na krovu, te su povadili sve stvari iz kutije i njega smjestili u nju da bi on na taj način pokušao stići u Englesku.

Sajmon i Fenton su izjavili kako su potrošili čitavo bogatstvo na obuću za putovanje – sandale, večernje cipele, čizme,a tu su stavili čak i kameru i krevet za psa. Mladić i njegovi drugovi su sve pokrali da bi on mogao ući u zemlju. Još uvijek im nije jasno kako je stao unutra.