Mijenjajte svaku pelenu, podsjetite svoju ženu da je superheroj: Pismo oca troje djece je raniježilo svijet

0
71

Rođenje dijeteta nije nimalo lako, pogotovo za majke. One ne spavaju noćima, doje i pred njima su mnogi zadaci koje sa sobom nosi dolazak na svijet jednog malog bića. Podrška partnera im je i više nego potrebna, pogotovo ako se suočavaju sa postoporođajom depresijom.

Ted Đonder (29), koji je otac troje djece iz Čikaga je na Fejsbuku objavio pismo te tako dao savjet svim očevima kako treba da postupe kad im supruga na svijet donese bebu.

Ova je objava ubrzo skupilo preko 64 hiljade lajkova, i masovno se dijeli na društvenim mrežama.

Izvor: Instagram

– Sada kad imam 29 godina i troje djece sa suprugom Franciskom koja ih je nosila i rodila kao “profesionalac”, evo šta bih rekao 24-godišnjem sebi o tome kakva podrška treba partnerki oko faze u kojoj postajemo roditelji:

– Supruga je nosila dijete u stomaku devet mjeseci. Vi ga nosite na stomaku kad god se pruži šansa. Ne samo da joj pomažete da se oporavi, nego vas povezuje sa djetetom više nego što možete da zamislite.

– Supruga doji. Iako je to za nju divno i ispunjavajuće, takođe je i iscrpljujuće. Zato mijenjajte svaku pelenu koju možete. Od pelene broj jedan pa nadalje. Brzo ćete se izboriti sa “gađenjem”. Spriječit ćete neravnotežu i ogorčenost u vezi. Zapravo, kada se sve prijateljice vaše supruge budu žalile na to koliko su im muževi odsutni, te ih ne podržavaju, vaša supruga će se vama hvaliti.

Izvor: Instagram

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.