Mladić (24) oženio rodicu (81), a razlog toga će vas iznenaditi: Drugi način za bježanje mu je bio nepoznat

0
159

Ukrajinski zvaničnici istražuju tvrdnje da se 24-godišnji Aleksandar Kondratjuk oženio svojom rođakom sa invaliditetom, koja ima 81 godinu, samo kako bi pobjegao od vojne službe.

Kondratjuk je tvrdio da je razvio snažnu naklonost prema rođaki, koja je 57 godina starija, i negirao da je pokušavao da se izvuče iz vršenja svoje vojne dužnosti, te je naveo kako je sve to ljubav.

Regrutacija u Ukrajini je obavezna, mada postoje izuzeci koji ljudima omogućavaju da je izbjegavaju. Ako se brinete za ženu koja je invalid i možete da dokažete brak službenim dokumentima, oslobođeni ste vojne službe, navode ukrajinski mediji.

Vjenčanje je održano u selu Bajkovka koje se nalazi u blizini grada Vinitsa na zapadnoj strani Ukrajine.
Na pitanje novinara o njenom braku sa znatno mlađim rođakom, Zinaida Iljarionovna (81) insistirala je da je dobar muž i pažljivo se ophodi prema njoj, dok njeni susjedi tvrde da taj čovjek nikada nije viđen u njenoj okolini.

Jedna komšinica je rekla lokalnoj televiziji da Iljarionovnu “mnogo češće posjećuju njeni mladi rođaci, unuci, sestre i ostala familija, nego njen navodni suprug”.