Mnogo smo siromašna porodica, ali kada je moja sestra punila 18 godina, ispunila sam joj najveću želju, a ona je nakon toga otišla i više se nikada nije vratila

0
131

Siromašna smo porodica i kada je moja mlađa sestra punila 18 godina, znala sam da joj je želja da svoj rođendan proslavi kao što slave i njene bogate prijateljice, što je, s obzirom na našu finansijsku situaciju bilo nemoguće.

Ja sam 4. godine  starija od nje i “nekako” sam nabavila novac, nekih 500 eura, te sam joj bez njenog znanja organizovala rođendansku zabavu, i kupila joj cipele, haljinu i zakupila najpopularniji kafić u gradu.

Kada sam joj rekla, nije mogla da vjeruje, plakala je od sreće, zahvaljivala se, govorila kako mi to nikada neće zaboraviti, a onda samo par mjeseci kasnije moja sestra je odlučila da se uda.
Pojavio se neki nepoznat momak iz Australije i sve dok nije otišla, govorila je meni i roditeljima da je siromaštvo iza nas. Međutim, nakon što se udala i nakon što je otišla za Australiju, samo prvi mjesec nam jeposlala novac i to nekih 200 dolara.

Prošlo je skoro 5 godina, jedva da je 5 puta nazvala i to kada zove, zove majku. Ja kao da ne postojim. n Čak ni rođendan ne čestita, što me posebno pogađa, jer moja sestra vrlo dobro zna šta sam sve radila za nju i na koji način sam došla do novca da njoj omogućim rođendansku zabavu za 18. rođendan, o kakvoj je samo mogla sanjati. Kontakta više nikako nemamo.