Nakon napada na medicinskog tehničara, radnici KC Niš traže status službenog lica

0
40

Medicinskog tehničara na niškoj Klinici za urologiju prije 3 dana je udario u glavu sin pacijentkinje, a ovaj zdravstveni radnik tvrdi da je napadnut bez ikakvog razloga. Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović kaže da je nedopustivo da neko ko časno radi svoj posao dobije batine na radnom mestu i da će sa sindikalcima tražiti da svi zaposleni u zdravstvu dobiju status službenih lica i time budu zaštićeni.

Ivan Stojković je tehničar u ambulanti Urologije koji kaže da je juče napadnut i objašnjava da se incident dogodio 13 sati, kada je sin doveo majku na pregled i zahtevao da ga lekar odmah primi, jer je žena teško bolesna.

-“Ja sam rekao da sačeka malo i da će doktor da odluči o prijemu. On je bacio knjižicu i uput, ja sam rekao da to meni ne treba. Pitao sam dežurnog doktora u ambulanti i one je rekao da će ih primiti. Rekao sam mu da uvede majku, on je opet bacio knjižicu i počeo da viče, ja sam mu rekao da je to za ulicu. Posle toga me je udario dlanom ispod oka, ja sam se povukao i to je sve. Doktor ih je primio i pregledao nakon toga”- priča Stojković.

Ostatak teksta možete pogledati na linku OVDE.