Nekoliko prirodnih načina kako da se riješite izraslina po tijelu: Preventivno rješenje za ciste i masna tkiva bez da odete doktoru (Foto)

0
123

Cista koja zahvata zglobove i tetive, u narodu poznatija kao “mrtva kost”, najčešće se pojavljuje na koljenima, skočnim zglobovima i stopalima.

Riječ je o anglionu ili higromu, riječi su za ovu pojavu, koja inače ne uzrokuje veće probleme, ali ponekad može biti uzročnik ranog artritisa.
Postoji prirodna metoda sankcionisanja ove pojave, koja je, pored odlaska doktoru, također učinkovita.

Nađite biljku “ranjenik” ili debelu koku, skinite opnu liske i lisku stavite na mjesto gdje se javila mrtva kost. Zatim zamotajte najlonskom folijom i preko toga svežite krpicom da ne spadne. Ostavite preko noći i sutradan skinite.


Ipak, masno tkivo mnogo liči ovoj cisti, međutim i ako je riječ o tome, ova metoda preventivno djeluje i kod toga. Naime, masno tkivo se i skida oblogama od lista bokvice.

Proces je takav da sedam dana, prije nego što legnete spavati, stavite list na izraslinu, prekrijete sa malo vate i zamotate krpom ili ljepljivom trakom. Masno tkivo bi trebalo brzo nestati.