Novi uznemirujući snimak vršnjačkog nasilja nad djevojčicom: Roditelji se počeli pitati da li je njihovo dijete sljedeće? (VIdeo)

0
250

Novi stravičan snimak brutalnog vršnjačkog nasilja, koje se, kako prenose izvori, desilo u Zemunu, pokazuje kako je to “praksa” među djecom koja traje već godinama. Pojavio se snimak na Instagram grupi namjenjenoj sprečavanju vršnjačkog nasilja, pod imenom “Podrška Aleksandra”. Na snimku se vidi kako maloljetnica čupa, obara na zemlju, šutira te šakama udara vršnjakinju slabiju od sebe, dok drugovi sve to mirno gledaju, piše Kurir.

Ubrzo nakon smjene direktora srednje škole u Barajevu koji nije na vrijeme prijavio saznanje da u njegovoj nadležnosti postoji vršnjačko nasilje, kao i poslije podizanja krivičnih prijava za nasilničko ponašanje protiv I.O. (15) i D.I. (14), koje su šamarale A.M. (15), koja je tom prilikom zadobila i povredu glave, isplivao je novi stravičan snimak brutalnog vršnjačkog nasilja. Kako se navodi, sve se odigralo u Zemunu, a na nadležnim organima je da riješe i ovaj, kao i svaki sljedeći slučaj.

Na snimku koji se širi društvenim mrežama maloljetnica brutalno napada djevojčicu približno istog uzrasta, ali očigledno slabiju od sebe. Još jedan primjer nasilja koji se desio u školskom dvorištu je uznemirio već zabrinute roditelje, koji se pitaju da li je njihovo dijete sljedeće.

Ljudi koji vide ovakve snimke su zgroženi i uglavnom krive loše roditeljsko vaspitanje, ali i nereagovanje društva na bilo koji način na nasilje među vršnjacima.