Od kako je prešao u Juventus nije odavao ovu tajnu: Cristiano Ronaldo po prvi put za javnost objašnjava zašto je napustio Real Madrid (Foto)

0
97

Od kako je došao u Juventus, najbolji igrač svih vremena, Cristiano Ronaldo prvi put je dao ekskluzivni intervju u kojem je između ostalog, govorio o optužbama koje su pojedine djevojke pokrenule protiv njega, kao i o odlasku iz Reala.

Časopis “France Football”, koji u decembru dodjeljuje “Zlatnu loptu”, uspio je napraviti intervju sa fudbalerom u kojem su otkriveni mnogi detalji koji ranije nisu bili poznati javnosti.

Ronaldo je jasno rekao kako je glavni razlog zašto je otišao iz Real Madrida zapravo Florentino Perez, predsjednik kraljevskog kluba, koji je smatrao kako Ronaldo više nije toliko bitan za klub, te da je nakon toga njihov odnos zahladnio.

Portugalac je izjavio kako je osjećao da ga se u klubu, posebno u odnosu s predsjednikom, ne gleda više kao u prvih četiri ili pet godina. Tada je, kako kaže, imao osjećaj da je Ronaldo, a u poslednje vrijeme ga je predsjednik gledao nekim drugim očima.

Ta promjena odnosa prema njemu, pokazala je zapravo da treba početi razmišljati o prelasku iz tog kluba. Također dodaje da kada je dobio ponudu iz Juventusa, imao je osjećaj kako ga predsjednik uopšte ne žrli zaustaviti.

Odlazak Zinedina Zidanea nije bio razlog zašto je želio otići iz kluba i da za Juventus nije potpisao zbog novca, nego zato što su bili uporni i odlučni u namjeri da ga dovedu u klub.