Pokušaj ubistva na benzinskoj pumpi u Velikoj Bukovici: Radnik (27) iz Doboja izrešetan vatrenim oružjem

0
116

Pucnjava se dogodila juče ujutro oko 5 sati, a policija je nedugo potom pronašla i uhapsila osumnjičenog, koji je trenutno na kriminalnoj obradi.

27ogodišnji mladić sa područja Doboja ranjen je u pucnjavi koja se juče rano ujutru dogodila na benzinskoj pumpi pored magistralnog puta M-17 u mjestu Velika Bukovica.

Kako je potvrdila glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez, policiju su o pucnjavi juče ujutro oko 5 sati obavijestili sa benzinske pumpe, a dolaskom na mjesto događaja policija je zatekla ranjenog S. H. (1992), koji je imao povrede nanesene vatrenim oružjem u predjelu stomaka i nogu.

Kerkez je kazao kako je povrijeđenom na licu mjesta pomoć ukazala Služba hitne pomoći, nakon čega je prevezen u dobojsku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju.

Ona je dodala da je radeći na obradi ovog slučaja, policija došla do saznanja da se u vezu s ovim slučajem može dovesti S. J. (1996), koji je nađen i uhapšen i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi.

Također je dodala kako je o događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji je slučaj okarakterisao kao ubistvo u pokušaju, te rukovodio uviđajem koji su obavili policijski službenici Sektora krim-policije PU Doboj i Policijske stanice Doboj 1. Istraga je još uvijek u toku.