Porodice mole za bilo kakvu informaciju: Maloljetni Amir i Šejla upoznali se preko Instagrama, a posljednji put viđeni su u ponedjeljak kod dječaka u kući (FOTO)

0
115

Dječak i djevojčica su posljednji put viđeni u ponedjeljak u Donjoj Orahovici u 17:00 sati kada se djevojčica autobusom trebala vratiti iz Gračanice za Tuzlu.

Petnaestogodišnji dječak Amir Čekrić iz Donje Orahovice kod Gračanice i četrnaestogodišnja djevojčica Šejla Pašić koja živi sa porodicom u Tuzli u naselju Simin Han, posljednji put su viđeni u ponedjeljak oko 16:00 sati. U večernjim satima istog dana, roditelji dječaka su prijavili nestanak MUP-u TK, dok su nestanak djevojčice roditelji prijavili dan kasnije. Amir Čekrić je učenik prvog razreda Mješovite srednje škole u Gračanici, u ponedjeljak je bio na nastavi, ali ne i zadnja dva časa za koja je nešto kasnije majci rekao da nisu ni bila održana iako se nastava uredno odvijala. Djevojčica Šejla Pašić je učenica devetog razreda Osnovne škole u Slavinovićima u Tuzli.

Zabrinuta majka dječaka navodi da ono što ona zna je da su se njih dvoje upoznali preko Instagrama. Počeli su se viđati, Armin je krajem augusta bio kod nje kući, što su potvrdili i roditelji mlade, neiskusne djevojčice. U ponedjeljak je Šejla došla u Gračanicu gdje se našla sa Arminom nakon čega su došli u Donju Orahovicu gdje i živi dječak sa roditeljima, tada ih je i vidjela gdje je predlagala djevojčici da sevrati autobusom za Tuzlu kako se roditelji ne bi brinuli. Od tog trenutka ni oni, ni roditelji djevojčice više nemaju nikakvu informaciju gdje su. Slučaj nestanka je prijavila PU Slavinovići u ponedjeljak u 21:00 sat, a već u utorak ujutro je bila u Tuzli gdje je pronašla roditelje djevojčice, koji su jednako zabrinuti i nemaju nikakve dodatne informacije. Oni su u utorak oko 14:00 sati prijavili nestanak kćerke. U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova je potvrđena informacija o prijavi nestanka mladog para Amira i Šejle. Mole se svi oni koji imaju bilo kakve informacije o nestalima, Amiru Čekriću i Šejli Pašić da kontaktiraju policijsku stanicu u blizini ili dječakovu majku  na broj telefona 061 380-946