Prazne tegle, prljave cipele u hodniku i drugi razlozi zbog kojih nema harmonije i pozitivne energije u kući

0
96

Samo manje promjene u porodičnoj kući mogu donijeti obilje pozitivne energije i blagostanja. Često nismo ni svjesni da su određeni predmeti zapravo “kradljivci energije”, koji nam kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Prljava garderoba u ćošku sobe!

Ovo je jedna od prvih stvari na koju “Feng šui” stručnjak upozorava kada je primijeti u kući. Možda jeste najlakše nabacati prljavu odjeću na pod u ćošak sobe, ali treba znati da se na tom mjestu doliva negativna energija u kuću. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gdje će se odlagati prljava garderoba za pranje, bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave gaće i čarape po ćoškovima sobe.

Cipele ispred vrata!

Bez obzira ispred kojih vrata u domu su posložene, cipele su pravi “energetski usisivači”, pogotovo ako su prljave. Držite ih zatvorene u predsoblju ili ispred stana, unutar ormara za cipele.

Iskrivljeni ili okrnjeni tanjiri, zdjele i čaše!

Polomljeno suđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi. Radije kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego koristiti skup, ali oštećen komplet. Korišćenje ovakvog suđenje može uticati na karijeru ili finansije.

Prazne tegle!

Svima nam se događa da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestanu, međutim “Feng šui” učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite npr rižu, so i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim teglama u kuhinji negativno utiču na sreću i sklad u porodici.

Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod grede!

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u stanovima i kućama. Međutim, ako postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su strijele negativne energije usmjerene ka vama.