Ana Đoković iz Bara, koja je rodila uprkos raku grlića materice, preminula je, a njena priča o borbi nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Rijetkost je da se savjeti ljekara ne poslušaju, a ona je upravo to i uradila.

Ana je u 4. mjesecu trudnoće, prvi put čula otkucaje srca svoje bebe. Istog tog dana ljekari su joj saopštili strašnu vijest, da boluje od invazivnog karcinoma grlića materice. U tom trenutku veličina tumora iznosila je oko 3 centimetra, a mišljenja ljekara bila su podijeljena. Neki su joj predlagali prekid trudnoće, dok su joj drugi savjetovali da ipak može da izgura barem do sedmog mjeseca.

Ipak, pored mnogih molbi i savjeta, Ana je porodila sina Vukotu, čije je zdravstveno stanje potpuno stabilizovano. Međutim, Ani je ostala samo još jedna doza hemoterapije.

“Jako sam uzbuđena jer idemo kući. Zaboravljamo sve te, da kažem, loše stvari, koje su u stvari donijele nešto lijepo. Idem sa Vukotom i svojim mužem kući. Danas je cijela planeta moja”, sretno i uzbuđeno je pričala Ana Đoković.

Uz napredak sina, napredovala je i ona. Prvi nalazi nakon operacije pokazali su da nema nijednu malignu ćeliju. Iako maligne ćelije nisu bile prisutne, Ana je preventivno išla na radioterapiju i hemoterapiju.

Bolest se nalažost vratila zimus i bila je jača od njene hrabrosti, vedrine i želje za životom.
Ana će biti sahranjena u nedjelju u 15 sati u Župi Nikšić.