Saša Popović i supruga Suzana stigli na suđenje: Doveli ga sa lisicama na rukama i nogama

0
168

Vojislav Stojičić (38) je stigao na suđenje sa lisicama na rukama i nogama, zbog osnovne sumnje da je sudjelovao u pljački porodične kuće direktora “Granda”, Saše Popovića.

Na suđenju su bili Saša Popović i supruga Suzana, međutim nisu davali nikakve izjave.
Osumnjičeni Stojičić je izjavio kako mu je ova pljačka “nakačena” zbog prezimena, te kako tužilaštvo nije usvojilo njegove dokazne prijedloge. Od suda je zatražio saslušanje svjedoka koji mu mogu dati alibi u vrijeme kada je trajala pljačka. Kako tvrdi, nalazio se u igraonici na rođendanskoj zabavi. Njegov advokat je zatražio puštanje osumnjičenog iz pritvora, što je sud odbio.

Naime, iz kuće Popovića koja se nalazi u naselju “Bežanijska kosa”, pljačkaši su odnijeli nakit u vrijednosti od 100 000 eura i pištolj koji je bio u legalnom vlasništvu direktora “Granda” Saše Popovića.

Sagovornik koji je upoznat sa detaljima pljačke, saopštio je kako su iz sefa iznešene Sašine i Suzanine burme, pet lančića od bijelog i žutog zlata, brilijanti, privjesci, osam “Rolex” satova. Također je nestao i Sašin pištolj za kojeg je imao urednu dozvolu.