“U našoj kući vlada matrijarhat, da ne kažem babijarhat. Dječiji rođendani nisu tako sveti kao što je babin. Njen rođendan je za nas crveno slovo u kalendaru.”

0
117

Supruga navodi da u njihovoj našoj kući ne vlada dogovor muža i žene, već vlada matrijarhat, da ne kažem babijarhat. Suprug i poslije 7 godina braka nema potrebu da planove o životu pravi sa mnom, jer su mu, hvala Bogu, živi roditelji, koji su izgleda mnogo važniji od mene.

Dečiji rođendani nisu tako sveti kao što je babin. Njen rođendan je za nas crveno slovo u kalendaru. Ne ispoštuješ li ga prema njenim željama, napravio si strašan grijeh, iako si ga u suštini obilježio cvijećem, pjesmicom otpjevanom od strane unuka i naravno poklonom.


Dječije igračke, koje su odnesene u selo kako bi djeca imala sa čime da se igraju, ne mogu se ponovo vratiti kući, dok baba to ne odobri. Odluku o posudbi bicikla, kojeg su trenutno djeca prerasla, a koji će nam biti vraćen kroz par mjeseci, daćemo na korišćenje onim rođacima za koje baba odluči da treba dati.


Ja, kao roditelj tu nemam pravo glasa, kao da se ne radi o igračkama moje djece, već o igračkama babine djece. A kako moj muž riješi tu situaciju, izvadi iz džepa pare (koje nemamo) i kupi djetetu novo biciklo. Sve će uraditi samo da se ne zamjeri svojoj mamici, kojoj će na kraju dati status Sveca.