Uznemirujući snimci vršnjačkog nasilja dolaze iz Bajeva: Djevojčice šamaraju i maltretiraju vršnjakinju, a protiv njih podnesena je krivična prijava (Video)

0
99

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci djevojčice iz Barajeva A.M. (15) koja je pretrpjela nasilje u dvorištu škole tog grada. Ovoga puta, na drugom snimku, istu djevojčicu brutalno zlostavlja takođe njena vršnjakinja, ali van školskog okruženja.

Kako prenose mediji, na društvenim mrežama ove sedmice osvanuo je snimak vršnjačkog nasilja na kojem se vidi kako dvije učenice (15) u dvorištu osnovne škole u Barajevu tuku i šamaraju svoju vršnjakinju, dok se za to vrijeme druga djeca smiju.

Na snimku se, takođe, vidi kako jedna od učenica srednje škole u Barajevu udara žrtvu po glavi, šamara i prijeti joj da će “proći tristo puta gore” ako sve ispriča njenoj majci. Druga djevojčica prilazi žrtvi i naređuje joj da spusti ruke, a zatim počinje da joj udara šamare, dok ostala djeca dobacuju psovke. Žrtva A.M. i jedna od nasilnih djevojčica su učenice prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilnica učenica srednje škole sa Zvjezdare.
Majka djevojčice se oglasila rekavši da nije mogla da gleda snimak, jer je preteško.

Dan nakon što se pojavio snimak jezivog vršnjačkog nasilja u Barajevu, na kojem se jasno vidi i čuje kako se djevojčice iživljavaju nad svojom vršnjakinjom udarajući joj šamare, majka maloljetne žrtve skupila je snagu da progovori. Vidno potresena, zahvalila je svima koji su stali u odbranu njenog djeteta.

Izjavila je kako bi htjela da se zahvali svima koji su osudili nasilje. “Na snimku je moje dijete. Ne mogu vam opisati kako se osjećamo i koliko je sve ovo teško. Snimak nisam mogla da odgledam i neću moći. Preteško je”.

Po nalogu tužilaštva za maloljetnike, policija je podnijela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su šamarale i fizički maltretirale A. M. (15).

Oba video snimka pogledajte u nastavku:

Za ovo treba da postoji ZAKON! Apelujemo na sve roditelje, vaspitavajte vašu decu i povedite računa kako se ponašaju kada pređu prag vašeg doma.Tuga, sramota i užas.. STOP NASILJU!

Geplaatst door Dr Alen Azarić op Zondag 15 september 2019