Vjerujete li ovoj djeci? “Živio sam u tvom stomaku, umro i onda se ponovo vratio. Želio sam da mi ti budeš mama”, riječi su dječaka koji se sjeća svog prošlog života (Foto)

0
116

Laura Maci je mislila da njen sin ima bujnu maštu kada je počeo da priča o svojim sjećanjima. Dječak je stalno ponavljao da je živio u njenom stomaku i umro, zbog čega se njegova majka zamislila, jer nije mogao da zna da je prije nego što je njega rodila, imala spontani pobačaj. Ona mu nikada o tome nije pričala, a dječak je sve vrijeme tvrdio da se sjeća svog prošlog života.

Majka izjavljuje da prije nego što je ostala trudna s Lukom imala je obilno krvarenje. Sjeća se da je prvo test na trudnoću bio pozitivan, ali se nekoliko dana kasnije osjećala loše i imala je jake bolove. Nije tada bila sigurna o čemu se radi, iako je danas pametnija.


“Ubrzo sam opet ostala trudna, nosila sam Luku. Znam da je Luka hodao Zemljom i prije. Mogla bih čak da kažem i kako je izgledao. On je kao mali starac, oduvijek je bio mudar i govorio neke stvarno smiješne stvari. Čak je pjevao neke stare pesme koje nije mogao da čuje u svom četvorogodišnjem životu. Ali, večeras je u kadi rekao nešto što me stvarno šokiralo i nateralo da jednom za sva vremena povjerujem da je on stara duša.


Pitao me je: ‘Mama, da li mi živimo u Australiji?’, a potom je rekao: ‘Mama, znaš, živio sam u tvom stomaku i ranije… Bio sam tamo, ali sam umro’.
“Bila sam šokirana njegovom izjavom pa sam ga upitala: Kako to misliš, pa ovde si?” Rekao je: ‘Ne mama, došao sam ti u stomak i tada sam umro. Otišao sam da te potražim, ali nisam mogao da te nađem, otišao sam u tvoju kuću, išao sam svuda, ali nisi mogla da me čuješ kada sam te zvao. Bio sam jako tužan, ali tada sam postao anđeo. Nedostajala si mi i želio sam da ti se vratim, a onda sam ponovno postao beba u tvom stomaku i ponovno sam se rodio. Nisam bio na nebu, bio sam u Australiji i potom sam ponovno postao tvoje dijete i sretan sam što sada mogu da odrastem”.

Izvor: Pink.rs