Voda je preplavila podzemne stanice i metroe: Cijeli grad je pod vodom, a vozači zarobljeni u svojim automobilima (Foto)

0
190

Narodna Demokratska Republika Alžir, je suvjerena država koja se nalazi u sjevernoj Africi na obali Sredozemnog mora. Sa površinom od 2.381.741 km2, Alžir je deseta najveća država na svijetu i nakon osamostaljenja Južnog Sudana od Sudana najveća država Afrike.

Iznenadna bujica u glavnom gradu države Alžir, koji također nosi ime kao i država, poplavila je stanice, podzemne željeznice i novi gradski aerodrom.

Glavni bulevari su pretvoreni u blatnjave rijeke, dok su vozači su ostali zarobljeni u svojim automobilima.

Još uvijek nisu zabilježeni smrtni slučajevi, ali se očekuje da će ih biti.
Portparol  Civilne zaštite, Karim Bernavi, izjavio je jučer da je šteta od kiša koje su pogodile Alžir ogromna, te da je stanje u državi alarmantno.
Gradonačelnik Alžira je rekao kako je za 40 minuta palo oko 40 milimetara kiše, što je jednako tromjesečnim padavinama “normalne” kiše.

Neke stanice metroa i tramvajske linije ostale su zatvorenei danas. Slike na alžirskim stranicama pokazale su da su podzemne željeznice pretvorene u podzemna jezera.
Vlasti su pozvale stanovnike da izbjegavaju nepotrebna putovanja, a nacionalna meteorološka služba upozorila je na nove oluje koje mogu imati sličnu količinu padavina.