Vozač iz BiH, na relaciji Tuzla-Sarajevo smjestio migrante u zadnji dio autobusa da se ne bi “miješali sa ostalim putnicima”: Dobio je samo negativne komentare i slijedi mu zakonska kazna

0
92

Vozač koji vozi na relaciji Tuzla – Sarajevo u utorak je naredio nekolicini migranata da sjednu u zadnji dio autobusa kako se “ne bi miješali s ostalim putnicima”.

Jedan od putnika upitao je vozača zašto je to uradio, na što mu je on odgovorio da se, ako sjednu naprijed, “miješaju s putnicima”, iako su ljudi platili uredno, skupa sa ženama i bebama.

Vozač je na sve postavio putnicima pitanje, da li bi profesorica koja je radila 8 sati trebala sjediti s njima?

Transturist će pokrenuti disciplinski postupak protiv ovog vozača.

O svemu su se oglasili iz Transturista objašnjavajući da će nakon utvrđivanja svih detalja pokrenuti disciplinski postupak protiv vozača i izreći mu kaznu u skladu s zakonima kompanije.

Obrazložili su da su dobili informaciju o neugodnoj situaciji koja se dogodila 10. septembra 2019. godine na njihovoj redovnoj liniji Tuzla – Sarajevo, a koja se odnosi na ponašanje njihovog vozača prema putnicima, u ovom slučaju osobama koji su izbjeglice u našoj zemlji (migranti). Konkretno, vozač na tom polasku je, prema informacijama koje su dobili, pravio raspored sjedenja u autobusu na način da je migrante rasporedio u zadnji dio autobusa iako na to nema pravo niti su mu takvi zadaci u opisu radnog mjesta.

S tim u vezi, ovim putem žele istaknuti da bilo kakva segregacija putnika po bili kojoj osnovi nije politika njihove tvrtke i da je ovaj čin isključivo čin pojedinca koji je izuzetno nekorektan i s pravom izaziva kritike i negativne komentare u javnosti. Nakon što utvrde sve detalje ovog događaja, pokrenut će disciplinski postupak protiv njihovog vozača i izreći mu kaznu u skladu s pravilnikom kompanije.

Također dodaju da ih ne treba gledati kroz jednog pojedinca.