Za sebe tvrdi da je “muslimanski vojnik” koji je odan samo sebi: Skoro cijelo tijelo prekriveno je tetovažama, a slike koje donosimo sa njegovog Instagram profila, morate vidjeti (Foto)

0
153

Sebe naziva “muslimanski vojnik’”, obožava vježbanje, alkohol i tetovaže, a i prati ga veliki broj pratitelja na Instagramu.

Ovaj australski powerlifter,  odnosno momak koji se bavi sportom, gdje se diže enormno velika kilaža, sebe naziva Yakiboy. Na Instagramu najčešće objavljuje fotografije brzih automobila, alkohola, zlatog nakita, napornog vježbanja i nagih selfija.

Trenutno broji 266 hiljada pratitelja, a ima i provokativnih fotografija i poruka. Rijetko se događa da mu neki od pratitelja zamjeraju što se ponaša suprotno njegovoj muslimanskoj vjeri, za koju se “veže”. Nekolicina kritičara ističe da su njegove tetovaže “Haram”, odnosno da ih je Allah zabranio, te da alkohol, tetovaže i vjera ne idu zajedno.

Njegov odgovor je bio kako Allah vidi njegovu unutrašnjost, a ne vanjštinu kao taj kritičar i ostali slični njemu. Međutim, ako je nešto zabranjeno, sigurno postoji mnoštvo ogromnih razloga koji ukazuju na to da zabranjeno šteti čovjeku, kako njegovom tijelu, tako i psihi pojedinca.  Yakiboy je bio blizak prijatelj s  dilerom i kraljem podzemlja Pasqualeom Barbarom, koji je ubijen u Sydneyju 2016. godine. No, nakon što je otkriveno da je Pasquale bio policijski doušnik, Yakiboy je objavio kako mu je veoma žao što je ikad bio prijatelj s njim i kako se kaje.

Poručio je kako nije član nikakvog društva, grupe i sličnih organizacija, te da nije u sukobu s nikakvim osobama ni grupama i kako je muslimanski vojnik, odan samo sebi.

Nekolicinu slika sa njegovog Instagram profila, pogledajte u nastavku: