Zloglasna porodica Escobar optužila izumitelja Tesla automobila: Elon Musk će morati platiti cifru od 100 miliona dolara

0
123

Tesla, Inc. je američka automobilistička firma sa sjedištem u Palo Altu, savezna država Kalifornia, koja proizvodi električne automobile. Njen vlasnik i ujedno najveći investitor, Elon Musk je nedavno dobio zahtjev u kojem stoji da mora isplatiti 100 miliona američkih dolara.

Naime, Elon je na svoja leđa navukao teškog neprijatelja, starijeg brata najvećeg narko-dilera u istoriji i kralja kokaina, Pabla Escobara. Problem je u bacaču plamena, čiji je dizajn Elon navodno ukrao od Escobara. Bacač plamena se prodaje u Elonovoj firmi “The Boring Company”.

Roberto Escobar je uputio javni zahtjev Elonu Musku da isplati 100 miliona američkih dolara ili da preda akcije kompanije u tom iznosu, ukoliko ne želi da ide na suđenje.

Kompanija Escobar Inc. također prodaje bacače plamena koji po izgledu mnogo liče na “Not-a-Flamethrower” od kojeg je Musk zaradio milione. Za ovaj zahtjev postoji opravdana sumnja, jer je neko iz Ilonove ekipe proveo vrijeme u društvu Escobara, gdje je u trenutku tema razgovora bio bacač plamena.

Musk je objasnio Escobaru da se ne radi o bacaču plamena, a Escobar je još uvijek strašno ljut, te je najavio pravnu bitku sa Muskom.